راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب

انتخاب دستگاه تصفیه اب


راهنمای کامل انتخاب و خرید:

بهترین برند:

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و کمبود منابع آب سطحی و زیرسطحی کیفیت آب در اکثر نقاط شهری و روستایی بشدت پایین آمده بنحوی که در بعضی نقاط، شهروندان دسترسی به آب سالم و بهداشتی ندارند، از این روی در صدد خرید دستگاه تصفیه آب برای منزل یا محل کار خود هستند. اما بعلت پیچیدگی در انتخاب و تنوع محصولات و امکاناتی که گاها توسط فروشندگان تبلیغ می‌شود کار را کمی سخت نموده و در بعضی مواقع یک فرد چندین ماه تحقیق میکند.

ما با ارائه بهترین محصولات و فیلتر تصفیه آب خانگی در این مجموعه سعی کرده ایم بتوانیم بار این مسئولیت را از دوش مصرف‌کننده محترم برداشته تا او با اطمینان و رضایت بیشتر بتواند از محصولات ما استفاده نماید. یک دستگاه خوب دارای نکات و ویژگیهایی است که ما در اینجا به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.

فیلترها مجموعه ای از قطعات برقی، مکانیکی هستند که بصورت پیوسته باهم تشکیل یک مجموعه را می‌دهند. این قطعات از لحاظ کیفیت و طول عمر، قیمت هر کدامشان با همدیگر متفاوت است. معمولا قیمت فیلتر تصفیه آب خانگی در بازار متنوع است و این سوال را در ذهن خریدار مطرح میکند که کدام فیلتر تصفیه آب خانگی در بازار از همه بهتر است؟ مزایا و معایب آنها کدام است؟

زمان تعویض فیلتر :

هرکدام از فیلترهای آب تصفیه کن خانگی که شما قصد خرید آن را دارید را باید در زمان مشخصی تعویض کنید، بعنوان مثال: فیلتر شماره یک دستگاه براحتی از بیرون آن قابل مشاهده است و هرزمان که رنگ آن از سفید به نارنجی یا قهوه ای تغییر کرد باید آنرا سریعا جایگزین کنید. قیمت این فیلتر از باقی فیلترهای دستگاه آب تصفیه کن خانگی ارزانتر است.

مهمترین ویژگی ها:

دارای پایه یا بدون پایه، مهم این نیست، مهمتر از اینها بدنه دستگاه باید از جنس کوره ای باشد ( بعلت قرار گیری دستگاه در زیر سینک و وجود رطوبت در آنجا بدنه دستگاه زنگ نمی‌زند, در بعضی موارد بدنه پس از زنگ‌زدگی در بعضی نقاط دچار شکستی می‌شود که قابل ترمیم نیست )

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
دستگاه تصفیه با پایه و بدون پایه

دستگاه باید دارای شیربرقی باشد، ترجیحا شیربرقی مشکی شبیه تصویر زیر – از این قطعه برای جلوگیری از هدر رفتن آن زمانیکه دستگاه تصفیه خاموش است استفاده می‌شود، البته شیربرقی ها در نوع خود دارای مدلها و کیفیتهای گوناگونی هست که ما به شما توصیه می‌کنیم محصول خود را حتما از فروشنده معتبر خریداری کنید. مطمئن شوید دستگاه خریداری شده دارای چهارراهی نباشد. یکی از مشکلاتی که این قطعه ایجاد میکند خروج مکرر آب از دستگاه به فاضلاب حتی زمانیکه دستگاه خاموش است.

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
بهترین برند زیرسینکی اسمز معکوس

فیلتر ممبران اسمزی که مهمترین فیلتر در اینگونه سیستم ها است از کیفیت بالایی برخوردار باشد و دارای مارک و برند معتبری باشد، ما برای اولین بار اقدام به گارانتی کردن فیلتر ممبران برای یکسال کرده ایم، زیرا به کاری که می‌کنیم اطمینان داریم. این فیلتر ممبران میتواند با ظرفیت 50 – 75 و 100 گالن باشد.

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
فیلتر ممبران اسمزی در ظرفیت های مختلف

جنس فیلترهای پیش تصفیه UDF, CTO  فیلتر کربن اکتیو و بلاک کربن حتما باید از پوست نارگیل و نه زغال سنگی باشند، برای اینکه بدانید دستگاهی که خریداری کرده‌اید دارای کدام نوع از فیلترهای فوق است هنگام نصب از سرویسکار بخواهید قبل از راه اندازی دستگاه یکبار این فیلترهای کربنی با شستشو بدهد، هنگام شستشوی فیلتر خارج نشدن آب کربن سیاه نشان دهنده آن است که فیلتری که در اینگونه سیستم‌ها تعبیه شده از نوع نارگیلا بوده و ذغال سنگی نمی‌باشد .فیلترهای کربنی که از جنس نارگیلا تولید شده اند دارای استاندارد NSF بوده و کاملا از مواد خوراکی تولید شده اند اما مشابه تقلبی که از جنس ذغال سنگ در بازار موجود هستند ( و قیمت پایین تری دارند ) مورد تایید سازمان بهداشت و غذا نبود و گاها برای سلامتی مضر می‌باشند .

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
فیلتر دستگاه تصفیه آب

اتصالات دستگاه حتما باید از نوع فیتینگی یا QUICK FITTING باشد، در این اتصالات محفظه داخلی اتصال دارای تیغه چهارپر بوده و هنگامیکه شیلنگ داخل آن میرود دیگر امکان بازگشت به بیرون را ندارد. از این جهت این نوع از اتصال بسیار مقاومتر و با کیفیت تر از نمونه های قدیمی که بصورت رزوه ای یا مهره ای بودند هستند.

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
اتصالات سیستم آب تصفیه کن خانگی

هوزینگ یا محفظه ای که فیلترهای پیش تصفیه ( 3 تای پایینی ) درون آن قرار می‌گیرند بصورت ” دابل اورنگ ” باشد تا به مرور زمان باعث نشتی یا آبریزی از آن نشود. همچنین پس از چند بار باز و بسته کردن آن برای تعویض فیلتر اورنگ آن اصطلاحا دفرمه نمی‌شود و تا چندین سال بهمان شکل اولیه قابل استفاده است.

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
هوزینگ دابل

مخزن ذخیره آب دستگاه را می‌توانید با توجه به حجم و فضای زیر سینک خودتان کوچک یا متوسط سفارش دهید، در 2 مدل خانگی موجود است، مدل اول 9 لیتر و دوم 14 لیتر که از لحاظ ابعاد کمی باهم فرق دارند. پیشنهاد ما به شما استفاده از سایز کوچکتر است، به این دلیل که همیشه آب تازه درون آن در جریان دارد و سریعا استفاده می‌شود اما مدل بزرگتر بدلیل حجم بالایی که دارد ممکن است در همان روز از آن استفاده نشود و آب راکد بماند .

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
انواع مخازن تصفیه آب

سعی کنید دستگاهی بخرید که درآینده فیلترهای آن در بازار موجود باشد، فیلترهای بعضی از دستگاههای تصفیه آب متاسفانه در بازار نایاب است و برای تعویض فیلترهای آتی حتما با مشکل مواجه خواهید شد .

  • مدل فیلترهایی که در بازار وجود دارند و هیچوقت کمیاب نمی‌شوند
راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
انتخاب بهترین دستگاه زیرسینکی خانگی
  • مدل فیلترهایی که در بازار کمیاب هستند و شما را درآینده با مشکل مواجه می‌کنند
راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
آموزش انتخاب دستگاه تصفیه آب

شیر برداشت آب روی سینک یا همان شیر دستگاه باید از نوع استیل با روکش کروم مات باشد و نه مدل های فلکه ای یا نیم گردان، این مدل شیرها ( فلکه ای و نیم گردان ) کیفیت بسیار پایینی دارند و زود خراب می‌شوند اما مدل های کلاسیک دسته اهرمی از جنس به مراتب باکیفیت ساخته شده‌اند .

راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه آب خانگی
شیر برداشت آب 

معرفی مدل های متنوع در بازار:

دستگاههای تصفیه آب موجود در بازار دارای عملکردهای متفاوتی هستند از آنجا که این سیستم ها دارای اشکال و روش تصفیه متفاوتی با همدیگر دارند ما در اینجا به تشریح هر کدام از آنها می‌پردازیم:

  1.  اسمز معکوس که در این روش از حداقل 5 و حداکثر 9 فیلتر تشکیل شده اند.
  2.  فیلتراسیون که تعداد مشخصی فیلتر نمی‌توان برای آن در نظر گرفت ( معمولا بین 3 الی 5 فیلتر ).
  3. رزین و تبادل یونی که از این برای حذف کلسیم و منیزیم در آب استفاده می‌شود و بیشتر برای صنایع جهت جلوگیری از ایجاد لکه بر روی سطوح استفاده می‌شود و جنبه آشامیدن ندارد.
  4. اولترافیلتر یا اشعه فرابنفش UV فقط برای میکروب زدایی آب استفاده می شود و سختی را کاهش نمی‌دهد.
  5. تصفیه فیزیکی آب شامل استفاده از سیلیس ” شن ” با دانه بندی های مختلف که برای نرم کردن آب و حذف گل و لای بیشتر برای آبهای رودخانه ای و چاه ها استفاده می‌شود.

راهنمای انتخاب :

محصولی که شما مصرف کننده محترم باید یکی از آن را انتخاب کنید موارد 1 و 2 هستند که بستگی به نیاز خود و البته اطلاع از کیفیت آب منطقه ای می‌توانید خریداری کنید. البته ما در زیر به بررسی معایب و  مزایا هرکدام از آنها پرداخته ایم .

الف ) به روش اسمز معکوس:

در صفحات قبل ما به طور کامل و جامع در رابطه با روش تصفیه اسمز معکوس مقالات بسیاری درج کرده ایم که شما می‌توانید به آن قسمت مراجعه فرمایید ولی بطور کلی در اینجا به تعریف این سیستم می‌پردازیم :

به جرات میتوان گفت که بهترین روش تصفیه آب در سراسر دنیا اسمز معکوس است، این سیستم می‌توانید تمام آلودگیهای محلول و میکروبی مانند نیترات – انگل – نیتریت – باکتری – قارچ و سایر موارد آلوده‌کننده محلول در آب را به دام انداخته و به فاضلاب هدایت کند در نهایت شما آبی باکیفیت، زلال و شفاف و از همه مهمتر تمیز و گوارا خواهید داشت.

فواید استفاده از تصفیه آب به روش اسمز معکوس:

  1. آلودگیهای محلول و شیمیایی آب را کاملا از بین می‌برد.
  2. ذرات معلق و درشت آلوده کننده آب مانند گل و لای – لجن – شن و ماسه – جلبک – زنگ زدگی داخل لوله ها را از بین می‌برد.
  3. رنگ، بو یا طعم بد آب را از بین برده و خروجی آب بسیار مطلوبی در اختیار شما می‌گذارد.
  4. عملکرد تصفیه آب این سیستم کاملا بی‌صدا است.
  5. مصرف برق خیلی کمی دارد ( برق 220 ولت به 24 ولت تبدیل می‌شود و نیازی نیست دستگاه همیشه روشن باشد، عمل روشن و خاموش شدن بصورت اتوماتیک توسط سنسورهای دستگاه بخوبی مدیریت می‌شود ).
  6. در حوزه سلامت و نقش داشتن در سلامت انسان بسیار مفید است.
  7. آب تولید شده توسط این دستگاه برای نوزادان – بانوان باردار و یا افرادی که دچار سنگ کلیه هستند بسیار مفید است.

معایب استفاده از تصفیه آب به روش اسمز معکوس :

  1. به دلیل داشتن مجموعه ای از فیلترها و وجود یک عدد مخزن استوانه ای شکل، فضای نسبتا زیادی را اشغال میکند.
  2. دور ریز یا پسآب دستگاه تقریبا 50/50 است و به ازاء هر 20 لیتر آب تصفیه تقریبا 10 لیتر آن بعنوان آب دور ریز و پسآب وارد فاضلاب می‌شود، این نسبت در آب های با سختی بالا و یا مناطقی که از آب بی‌کیفیت تری برخوردارند بیشتر است.
  3. هزینه تعویض فیلترهای این سیستم کمی گرانتر از روش فیلتراسیون است.

ب ) تصفیه آب به روش فیلتراسیون:

در این روش آب، بوسیله چندین فیلتر تصفیه فیزیکی می‌شود، بعنوان مثال: شما یک توری پارچه ای نازک را بر روی شیر آب روی سینک بگذارید، پس از مدتی خواهید دید که این توری پارچه ای شکل حاوی مقداری سنگ ریزه و یا اجسام درست است. سیستم تصفیه آب به روش فیلتراسیون نیز دقیقا مشابه همین ولی با کمی تغییرات عمل میکند که در زیر به توضیح آن می‌پردازیم:

تفاوت تصفیه آب اسمز معکوس با تصفیه آب به روش فیلتراسیون:

فرق روش اسمز معکوس با فیلتراسیون فقط در فیلتر ممبران است، سیستم اسمز معکوس از فیلتر ممبران استفاده میکند اما در فیلتراسیون ممبران وجود ندارد درواقع این فقط اسمز معکوس است که میتواند آلودگیهای محلول مانند نیترات – انگل – باکتری – قارچ – سموم کشاورزی و .. را از آب حذف کند و فیلتراسیون امکان این کار را ندارد .

معایب روش تصفیه آب فیلتراسیون :

  • آلودگیهای محلول در آب را از بین نمی‌برد.
  • سختی یا PPM آب را بدلیل نداشتن فیلتر ممبران اسمزی پایین نمی‌آورد و حتی کوچکترین تغییری در آن ایجاد نمی‌کند.
  • مشکل ایجاد رسوب در کتری و سماور را حل نمی‌کند بلکه به آن می‌افزاید.
  • طعم، بو یا مزه بد آب را از بین نمی‌برد ولی به آن می افزاید !!.
  • درصد افراد ناراضی که قبلا از این سیستم فیلتراسیون استفاده کرده‌اند تقریبا زیاد است و تمام این افراد پس از دوره کوتاهی از این دستگاه استفاده نکرده و روش اسمز معکوس را جایگزین آن کرده اند .

فواید استفاده از روش فیلتراسیون :

  • بدلیل نداشتن مخزن ذخیره و قطعات برقی و مکانیکی فضای خیلی کمی را اشغال میکند.
  • هزینه خیلی کمتری بابت تعویض فیلترها و سرویس دستگاه نسبت به رقیب خود اسمز معکوس دارد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *