زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب

زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی

زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی


همانطور که در مقالات قبلی این وب سایت گفتیم تعویض بموقع فیلترها میتواند بر کیفیت آب خروجی نهایی از دستگاه شما بسیار موثر باشد لذا ما به شما پیشنهاد می‌کنیم در این خصوص دقت لازم را انجام دهید و یا در صورت لزوم با سرویسکاران ما تماس بگیرید .

فیلتر دستگاه آب چه زمانی باید تعویض شود؟

در این قسمت به تعریف قطعات دستگاه می پردازیم، کارایی و مدت زمان تعویض فیلترها را در ادامه این مقاله به شما آموزش خواهیم داد، توجه به این نکته که سیستم، نقشه و طراحی دستگاه هر شرکتی با یکدیگر متفاوت است و بهتر است شما قبل از آنکه به دستگاه خود آسیب بزنید با کارشناسان و سرویسکاران مجرب ما تماس بگیرید تا نسبت به رفع خرابی دستگاه آب شما اقدام کنیم .

قطعات مصرفی :

بصورت طبقه بندی شده ابتدا از فیلترها شروع می‌کنیم و کارکرد هر کدام را برای شما شرح می‌دهیم امیدواریم که با خواندن این مطالب سطح آگاهی و دانش شما در این زمینه بالاتر از قبل رفته باشد .

فیلتر شماره 1 یا پلی‌پروپیلن الیاف طبیعی Polypropylene filter

  • فیلتر پلی‌پروپیلن با دقت 5 میکرون
  • فیلتر پلی‌پروپیلن با دقت 1 میکرون
زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب
زمان تعویض فیلتر 

استفاده از هر دو مدل بالا یعنی 5 و 1 میکرون مورد استفاده قرار میگیرد و تنها فرق آنها با هم دقت حذف ذرات معلق و آلودگیهای درشت آب است که اولی ذرات بزرگتر از 5 میکرون و دیگری تا 1 میکرون را از آب جدا میکند .

به لحاظ اینکه این فیلتر ذرات معلق در آب مانند گل و لای، زنگ داخل لوله و جرم ها را در خود نگه می‌دارد پس از مدتی رنگ آن از سفید به نارنجی و در موارد بالاتر به قهوه ای ( اگر مقدار گل در آب از حد مجاز بیشتر باشد ) تبدیل می شود . برای اینکه بدانید این فیلتر را چه موقع باید تعویض کنید بهتر است بگوییم هیچ استاندارد دقیقی وجود ندارد و شما هر زمان که رنگ آن تغییر کرد می‌بایست نسبت به تعویض فیلتر پلی‌پروپیلن یا pp جدید اقدام کنید.

معرفی فیلترهای پیش تصفیه:

  • فیلتر شماره 2 به انگلیسی  Ultrafine Depth Filtration و مخفف  UDF به فارسی فیلتر کربن پودری
  • فیلتر شماره 3 به انگلیسی Chlorine ، Taste ، Odor و مخفف آن CTO به فارسی طعم ، بو ، کلر
زمان تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب
فیلترهای شماره ا و 2 و 3 

این دو فیلتر تقریبا کار یکسانی انجام می‌دهند، فیلتر شماره 2 یا کربن اکتیو UDF , حاوی پودر ذغال است که اصطلاحا به آن ” فیلتر زغالی ” یا ” فیلتر کربن ذغالی ” نیز گفته می‌شود . این فیلتر بسته به قیمت و تکنولوژی ساخت میتواند از جنس ذغال سنگ یا پوست نارگیل باشد که قیمت فیلتر کربن با پوست نارگیل بمراتب گرانتر از مدل زغال سنگی آن است . در اینجا ما به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از ” فیلتر کربن پوست نارگیل ” استفاده کنید زیرا ساختار تولیدی آن بصورت کاملا بهداشتی تر و متناسبتر برای سلامتی انسان می‌باشد .

این فیلتر کربن UDF برای حذف کامل کلر بکار می رود، کلر ماده ایست که کاملا برای فیلتر ممبران مضر است و باعث خرابی سریع این فیلتر می‌شود، به همین خاطر در طراحی سیستم اسمز معکوس معمولا از این فیلتر بعنوان ” فیلتر کلر گیر ” استفاده می‌کنند . همچنین از ذغال پوست نارگیل برای حذف بو یا طعم نامطلوب آب نیز استفاده می‌شود . پس بصورت کلی از فیلتر کربن برای موارد زیر استفاده می شود :

  1. محافظت ممبران از کلر
  2. گرفتن طعم و بوی بد آب

فیلتر شماره 3 یا CTO FILTER , نیز تقریبا مشابه فیلتر شماره 2 عمل کرده و علاوه بر تکمیل کردن مرحله 2 و کلر گیری و حذف طعم و مزه بد در آب مواد شیمیایی آلی را نیز حذف میکند و به نوعی مکمل فیلتر مرحله 2 می باشد .

زمان تعویض هر دو فیلتر شش ماه یکبار بوده و هنگامیکه قصد تعویض آنها را دارید پس از آنکه در محل خودشان قرار دادید می‌بایست کربن گیری کرده یعنی شیلنگی که به ورودی ممبران متصل شده است را درآورده آنرا درون یک ظرف قرار دهید و سپس دستگاه را روشن کنید تا هم هواگیری کرده باشید و هم پودر کربنی که در اثر جابجایی درون فیلتر به وجود آمده به صورت آب سیاه رنگ از شیلنگ خارج شود . این کار را دو الی 3 مرتبه با روشن و خاموش کردن دستگاه انجام دهید تا آب کاملا روشن و شفاف شود . در این مرحله دستگاه را مجددا خاموش کنید و شیلنگ را به ممبران متصل کنید . به این ترتیب هوای اضافی و خاک کربن از فیلتر خارج می شود . این خاک کربن و هوا برای فیلتر ممبران بسیار مضر است و ممکن است باعث خراب شدن آن بشود، پس در این مرحله دقت کافی را بنمایید .

فیلتر شماره 4 یا ممبران اسمزی:

Membrane Reverse Osmosis

ممبران دستگاه تصفیه آب خانگی
ممبران دستگاه تصفیه آب

مهمترین فیلتر تعبیه شده در تمام آب شیرین کن های خانگی فیلتر ممبران است . همانطور که در مقالات قبلی به آن اشاره کردیم تشکیل شده از چندین غشاء یا لایه های مختلف که بدور لوله پلاستیکی پیچیده شده اند و تشکیل چندین لایه را می‌دهند. این لایه ها دارای منافذ یا سوراخ های نامتقارنی هستند که بسیار کوچک بوده ” اندازه سوراخ های این غشاء تا 0/0001 میکرون ” و اجازه عبور هیچگونه آلودگی محلول به آنطرف خود را نمی‌دهد . این مواد آلوده کننده آب که بصورت محلول در تمام آبها وجود دارند عبارتنداز نیترات – نیتریت – انگل – باکتری – قارچ و سایر آلوده کننده های محلول دیگر .

زمان تعویض این فیلتر حداقل 2 و حداکثر 5 سال است. عوامل زیادی در بالابردن عمر مفید این فیلتر منجمله تعویض بموقع فیلترهای تصفیه‌شده یا همان فیلترهای پلی‌پروپیلن الیاف طبیعی – فیلتر کربن پودری CTO, DUF و کربن گیری صحیح این فیلترها وجود دارند و از همه مهمتر کیفیت فیلتر ممبران و ظرفیت آن که میتواند 50 – 75 یا 100 گالن در شبانه روز باشد .

این فیلتر از یک قسمت که ” ورودی ممبران ” نامیده می شود دارای 1 ورودی و از قسمت دیگر که “ انتهای ممبران ” نامیده می شود دارای 2 عدد خروجی یکی برای خروج پسآب یا همان آب دور ریز که قبلا اشاره کردیم و دیگری برای خروج نهایی می‌باشد .

فیلتر شماره 5 یا پست کربن:

این نیز همانند فیلتر مرحله دوم عمل میکند اما اینبار بعد از فیلتر ممبران و در مرحله ای که آب قصد ورود به مخزن ذخیره دستگاه تصفیه آب را دارد . بو یا طعم احتمالی آب در این مرحله کاملا گرفته می شود و سپس آب وارد مخزن شده و یکبار دیگر زمانیکه آب قصد خروج از مخزن ذخیره را دارد مجددا از این فیلتر عبور میکند . بصورت کلی این فیلتر برای موارد زیر استفاده می‌شود :

  1. هنگامیکه آب پس از خروج از ممبران قصد ورود به مخزن ذخیره را دارد
  2. هنگامیکه آب داخل مخزن ذخیره قصد خروج دارد
  3. زمان تعویض این فیلتر یکسال از تاریخ بهره برداری است

فیلتر شماره 6 یا فیلتر مینرال:

Mineral Filter

فیلتر مرحله 5 و 6 دستگاه تصفیه
فیلتر مینرال و پوست کربن

همانطور که از نام این فیلتر مشخص است برای معدنی یا مینرال کردن آب استفاده می شود، از آنجاکه آبها موقع فیلتر کردن خوب و بد آب را فیلتر میکند ( البته این لازمه دانستن به تنظیم tds آب با شیر میکس است که خود مقوله ای جداگانه دارد، بصورت دقیق نمی‌توان گفت که سیستم اسمز معکوس تمام مواد مفید آب را از بین می برند اینها همگی به تنظیم مقدار ppm آب هنگام نصب و راه اندازی دستگاه بستگی دارد ).

آب پس از برخورد با این سنگها، مواد معدنی موجود درونشان را جدا میکند و با خود خارج میکند، این املاح مفید هیچگونه ارتباطی با سنگ کلیه (مقاله مرتبط با سنگ کلیه را بخوانید ) یا رسوب های ته کتری و سماور ندارند و بعضا ما شنیده ایم که افراد متخصص و غیر متخصص در حوزه سلامت و بهداشت بعلت عدم آگاهی از چگونگی عملکرد این سیستم ها به این اظهار نظر غیر کارشناسی می پردازند .

زمان تعویض این فیلتر یکسال پس از نصب دستگاه است

فیلتر شماره 7 یا قلیایی آلکالاین

فیلتر آلکالاین Alkaline filter

از این فیلتر برای تبدیل اسید های چرب و مضر در بدن به کلسیم غنی شده استفاده می کنند . این فیلتر تاثیر مثبتی بر روی pH آب داشته و آنرا بالا میبرد . مقدار مفید و استاندارد pH در آب آشامیدنی بهتر است روی عدد 7/5 یا حداکثر 8 باشد که این فیلتر دقیقا همین کار را انجام می دهد .

فواید آب قلیایی و یونیزه:

تنظیم ph توسط فیلتر قلیایی
فیلتر قلیایی یا آلکالاین

مواد موجود در طبیعت یا باز هستند یا خنثی، یا اسیدی که درصد و مقدار آن را با pH نشان می دهند . جدول زیر درجات گوناگون اسیدی و خنثی یا همان مقدار pH را نشان می هد :

جدول قلیایی با ترکیبات
جدول قلیایی با ترکیبات

برای اینکه در مورد فواید آب قلیایی و اینکه چگونه آب اسیدی را به قلیایی تبدیل می‌کنند به بخش فیلتر قلیایی در همین وب سایت مراجعه فرمایید .

زمان تعویض این فیلتر قلیایی 18 الی 24 ماه است

فیلتر شماره 8 یا لامپ UV, یا اولتراویولت:

سیستم تصفیه آب با لامپ UV یا همان اشعه فرابنفش بخوبی و در کوتاه ترین زمان میتواند تمام باکتریهای مضر، آلودگیها و میکروبهای آب را از بین ببرد .توجه : استفاده از این فیلتر به تنهایی تاثیری بر پایین آوردن سختی یا ppm آب ندارد . از لامپ یو وی یا UV برای میکروب زدایی و استریل و ضدعفونی آب در صنایع مختلف استفاده می‌کنند که از آن جمله می‌توانیم به ضد عفونی آب و صنعت آب – صنعت دامپروری و مرغداری ها برای تامین آب شرب دام – در صنعت لبنیات اشاره کنیم .

ضد عفونی و میکروب زدایی
لامپ یو وی

مکانیزم این فیلتر به این صورت است که لامپ هنگام روشن شدن از خود نوری با فرکانس 245 تولید میکند تا بدین ترتیب بتواند تاثیر زیاد و آنی بر روی باکتریها و میکروب ها داشته باشد، سرعت کشتن باکتری و میکروبهای داخل آب توسط این لامپ بسیار سریع و کامل انجام می شود . یکی از معایب این فیلتر گرم شدن آب درون محفظه فولادی است . زمانیکه شما برای چندین ساعت از دستگاه خود استفاده نمی‌کنید آب درون این محفظه بر اثر تابش ماندگار و مستقیم لامپ داغ شده و هنگام برداشت آب متوجه این مورد خواهید شد، در اینجا باید به اختصار بگوییم که این داغ شدن آب هیچگونه ضرری ندارد و شما می‌توانید پس از باز نگه داشتن شیر برداشت آب و خروج آب گرم که به میزان خیلی کمی است از آب سیستم تصفیه کن خود استفاده کنید .

زمان تعویض : لامپ یو وی از چندین قطعه جداگانه تشکیل شده است که مهمترین آنها لامپ و آداپتور هستند و اگر هر کدام از این دو بسوزند شما باید یکی از این دو را تعویض کنید و نیازی به تعویض کل مجموعه نیست .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *