معرفی قطعات فنی دستگاه تصفیه آب

آموزش تعمیر دستگاه تصفیه

معرفی قطعات فنی دستگاه تصفیه آب


معرفی فنی قطعات غیر مصرفی، برقی و مکانیکی که در اینجا به تشریح و تعریف این سیستم اشاره می‌کنیم و شما را بیشتر با آنها آشنا خواهیم کرد. لطفا در صورت داشتن هرگونه سوال یا نظر آنرا با ما در میان بگذارید .

سوئیچ فشار پایین یا لوپرشر

  • Low pressure switch
هایپرشر سوئیچ
لوپرشر سوئیچ , هایی پرشر سوئیج

معمولا از این قطعه برای زمانیکه دستگاه شما آماده روشن شدن باشد استفاده می‌کنند، زمانیکه مخزن آب خالی باشد و یا شما شیر برداشت آب روی سینک را باز کرده باشید در این صورت این سوئیچ عمل کرده و فرمان روشن شدن به پمپ و شیربرقی را می‌دهد تا عمل تصفیه بدرستی انجام شود .

سوئیچ فشار بالا یا های پرشر

  • High pressure switch

این سوئیچ دقیقا برعکس لوپرشر عمل میکند و وظیفه خاموش کردن دستگاه را بعهده دارد . به این صورت که زمانیکه تانک یا مخزن ذخیره آب در حال پر شدن است با برگشت مقداری آب با فشار زیاد به این سوئیچ دستور خاموش کردن پمپ و شیر برقی را صادر میکند و به این ترتیب دستگاه خاموش و به حالت اتوماتیک میرود .

شیر برقی یا سلنوئید ولو

  • Solenoid Valve
شیر برقی
شیر برقی

یک قطعه پر کاربرد است که در دستگاه های زیادی کاربرد دارد، علیرغم استفاده زیاد در در تمام یخچال ها – ماشین ظرفشویی و لباسشویی نیز کاربردهای فرآوانی دارد . این قطعه از یک سیم پیچ که بدور یک شفت آهنی پیچیده شده به همراه یک عدد دیافراگم ( باز و بسته شونده ) تشکیل شده که زمانیکه جریان الکتریسیته با ولتاژ مناسبی به آن میرسد باز و سپس با فرمان دیگری بسته می شود . از این قطعه برای جلوگیری از هدر رفت آب استفاده می شود تا زمانیکه دستگاه خاموش است آب به داخل فاضلاب نرفته و در مصرف آب صرفه جویی شود .

در واقع زمانیکه منبع تغذیه به آب نیاز دارد دیافراگم این قطعه باز می شود و زمانیکه دیگر به آب احتیاج ندارد دیافراگم بسته می شود، دستور باز و بسته شدن دیافراگم توسط سوئیچ های بالا صادر می شود .

پمپ آب

  • انواع پمپ
پمپ 24 ولت دستگاه تصفیه آب
پمپ دستگاه تصفیه آب

پمپ انواع مختلفی دارد، این پمپ ها در اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ عرضه می شوند ولی مورد استفاده ما مدل 24 ولت از نوع دیافراگمی می باشد که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم . وظیفه اصلی پمپ تامین فشار و دبی لازم برای ورود آب به فیلتر ممبران است، معمولا فیلترهای اسمزی نیاز به فشار زیادی از آب به داخل خود دارند تا بتوانند مواد محلول در آب را جداسازی کنند . فشار کاری مناسب برای ممبرانهای خانگی باید حداکثر 150 psi باشد و اگر فشار کاری کمتر از مثلا 80 psi باشد و یا هرچه فشار پمپ کمتر باشد مقدار آب تولیدی کم شده و سختی آب یا همان ppm آب را بالا میبرد .

از دو قسمت یکی بدنه  که شامل موتور و سیم پیچ و دیگر کله گی که شامل دیافراگم است تشکیل شده است . بیشتر خرابیها از قسمت کله گلی است و با باز کردن چند عدد پیچ می‌توانید آنرا را براحتی تعویض کنید .

مخزن ذخیره آب

  • تمام دستگاه ها دارای یک عدد مخزن ذخیره تحت فشار هستند.

این وسیله وظیفه ذخیره کردن آبی که با حجم خیلی کم خارج می شود را برعهده دارد، سپس بوسیله هوای فشرده ای که درون خود دارد میتواند آب را با فشار خیلی زیاد توسط شیلنگ ها به خارج از خود هدایت کند. در واقع زمانیکه شما شیر برداشت آب روی سینک را باز می‌کنید آب با سرعت به بیرون هدایت می شود و شما می‌توانید آنرا براحتی استفاده کنید .

اما آبی که درون آن انباشته شده بصورت مستقیم وارد شیر برداشت آب نمی شود بلکه پس از خارج شدن از آن ابتدا وارد فیلنر پست کربن Post carbon شده تا بو یا طعم بد آب در اثر ماندگاری را بگیرد، سپس وارد فیلترهای ثانویه مانند مینرال Mineral filter , قلیایی یا آلکالاین Alkaline filter و در آخر از لامپ یوی یا اولتراویولت گذشته و در نهایت می‌توانید از آب پاک و خالص و گوارا لذت ببرید .

همچنین دارای یک ورودی در قسمت بالایی و یک مجرای سوزن هوا در مواقعی که باد داخل آن کم می شود و شما می‌توانید آنرا با یک عدد تلمبه کوچک دستی باد کنید می باشد . اگر قصد باد کردن آنرا دارید این کار را حتما با یک عدد فشار سنج انجام دهید زیرا باد زدن بیش از اندازه  باعث می شود تا دستگاه شما روشن نشود و اینکه دقیقا نمیدانید چه میزان باد زده اید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *