آلودگی های آب

آلودگی های آب

آلودگی های آب


این مقاله در مورد آلودگی های آب و علت های آن می‌باشد و همانطور که همه ما میدانیم منابع آب قابل شرب و شیرین بر روی زمین درحال کم شدن هستند و از طرف دیگر، صنایع و رشد روزافزون تکنولوژی نقش بسزایی در آلودگی آب دارند. ما، در این مبحث سعی کرده ایم خلاصه‌وار به این مورد بپردازیم.

از مهمترین عوامل آلوده کننده آب می‌توانیم به:

  1. صنایع و کارخانجات
  2. دفع غیراصولی پسآب مراکز بهداشتی
  3. پیشرفت صنایع نظامی
  4. تولیدکنندگان مواد شیمیایی ، رنگ و مشتقات آن
  5. مواد شوینده و پاک کننده‌ها
  6. تصفیه خانه های آب و فاضلاب

اگرچه امروزه بشر سعی در پیشرفته‌تر کردن تکنولوژی برای ساده زیستی بیشتر خود دارد، اما استفاده بیش از حد از منابع آبهای زیرزمینی و عدم جایگزین شدن آنها و بی‌توجهی به حفظ منابع آب میتواند زندگی انسان و سایر جانداران را به خطر بیندازد.

صنایع، بزرگترین آلوده کننده های آب
صنایع، بزرگترین آلوده کننده های آب

آلودگی های آب:

یک نیروگاه برق که حرکت توربین های آن با بخار آب به گردش در می‌آید میتواند روزانه میلیون ها مترمکعب از آبهای زیرزمینی را مصرف کند، البته در بسیاری کشورها از تصفیه پسآب شهری برای تولید بخار نیروگاههای برق استفاده می‌کنند که این خود بخش عظیمی از مصرف آب زیرزمینی را خواهد کاست.

دفع غیراصولی پسآب:

هرچقدر که علم پزشکی پیشرفت کند، دور ریزها یا پسآب ناشی از مصرف محصولات دارویی و پزشکی به معضل بزرگی در جوامع گوناگون پیشرفته و درحال توسعه تبدیل می‌شود که این یکی دیگر از عوامل مهم بر آلودگی های آب است، به نحوی که کشورهای عمدتا فقیر با دریافت مبلغی از کشورهای پیشرفته، مخصوصا اروپایی، زمین های خودشان را به قبرستان پسآب های دارویی و پزشکی آنها تبدیل کرده‌اند.

دفع غیراصولی اینگونه پسآب ها میتواند منابع آبهای زیرزمینی را طوری آلوده کند که دیگر امکان استفاده حتی از خاک آن منطقه نیز نباشد. اگرچه سازمان های بهداشت جهانی توانسته استانداردهایی برای اینگونه صادرات پسآب های آلوده تعیین کند، اما به لحاظ قوانین پیچیده‌ای که هنوز هم وجود دارد، این امر مهم با اشکالاتی نیز همراه است.

رهاسازی پسآب دارویی در طبیعت
رهاسازی پسآب دارویی در طبیعت

نیروگاه های هسته ای تولید برق:

از آنجاکه رآکتورهای نیروگاه های هسته ای برای خنک شدن به آب نیاز دارند، حتی‌المقدور سعی می‌شود تا آنها را در کنار رودخانه‌ها یا مسیرهای آبی و دریاها بنا کنند. بلعیدن آب دریا به همراه موجودات ریز ذره‌بینی، جلبکها و فیتوپلانگتون ها و تبدیل آن به بخار برای به حرکت درآوردن توربین های عظیم‌الجثه میتواند فاجعه‌ای زیست‌محیطی را درپی داشته باشد که یکی از مهمترین منابع آلودگی های آب را میتوان پسآب حاصل از نیروگاه ها دانست، دقیقا مانند آب‌شیرین‌کن های بزرگ کشورهای عربستان و امارات که روزانه میلیونها مترمکعب از آب خلیج‌فارس را به همراه تمام موجودات زنده آن فیلتر می‌کنند تا بدینوسیله بتوانند آب لوله‌کشی شیرین را برای شهروندان خود فرآهم کنند.

ترکیبات مواد شیمیایی مخصوصا در رنگ‌سازی ها و شرکتهای لوکوموتیوسازی و واحد تعمیرات آنها که انواع روغن ها و گازوئیل را به طرز نادرستی دفع می‌کنند، میتواند منابع آبهای زیرزمینی آن ناحیه را با مشکلات بیشماری مواجه کند. ورود نفت خام یا مشتقات نفتی به داخل خاک علاوه بر آنکه آلودگی های آب را به همراه خواهد داشت، باعث نابودی خاک شده و سطح خاک را چنان از بین خواهد برد تا هیچ گیاهی نتواند در آن رشد کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *