اهمیت آب و صرفه جویی ، مقاله در مورد آب

صرفه جویی و مصرف بهینه آب

صرفه جویی و مصرف بهینه آب


صرفه جویی در آب, صرفه جویی در زندگی:

آب برای وجود حیات در سیاره زمین بسیار ضروری است. آب به اندازه ی هوا برای زندگی و حیات موجودات زنده ضروری است. تمام موجودات زنده از جمله انسان ها، گیاهان و حیوانات به طور کامل به آب آشامیدنی سالم نیازمند هستند. در این بخش با ارائه چند مقاله در باره ی صرفه جویی در مصرف آب، به تحلیل اهمیت آب در زندگی موجودات زنده و راهکارهای حفظ آب برای بقایای موجودات در روی زمین پرداخته شده است. با ما همراه باشید.

شما می‌توانید با استفاده از این مقاله به پاسخ سوالات زیر برسید:

  1. چه راهکارهایی برای صرفه جویی در آب وجود دارد؟
  2. چرا میگوییم که آب منشاء و تمام زندگی است؟
  3. اصول صرفه جویی در آب چگونه است؟
  4. تاثیر صرفه جویی در مصرف آب برای نسل های آینده چیست؟
  5. چرا به ذخیره آب نیازمندیم و چرا آب را ذخیره می‌کنیم؟
  6. چگونه آب را ذخیره کنیم؟ و چرا صرفه جویی آب در عصر حاضر ضروری است؟

و بسیاری مطالب دیگر که شما دوستان و همراهان همیشگی ما می‌توانید از این مباحث استفاده کنید، لازم به ذکر است که برای تهیه و نگارش این مقالات زحمات زیادی کشیده است، پس شما با رعایت قانون کپی رایت و ذکر منبع که درواقع همین وب سایت می باشد ما را در ارائه مقالات بهتر یاری رسانید.

 مقاله اول- اهمیت آب

مقدمه: اهمیت آب به عنوان یکی از اصلی‌ترین نیازهای موجودات بعد از هوا، برای زنده ماندن بر روی کره ی زمین بر هیچ کسی پوشیده نیست. علاوه بر بخشی از آب که برای آشامیدن استفاده می‌شود، از آب در مصارف دیگری همچون شستشو، پخت و پز، و نظافت، و… استفاده‌های فرآوانی می‌کنند. آب نه تنها برای حفظ حیات موجودات زنده بلکه برای رشد و حیات گیاهان نیز بسیار مهم است. این عنصر گرانبها در مواردی همچون کشاورزی و صنایع مختلف استفاده می‌گردد.

وجود آب شیرین و تمیز و حتی تصفیه شده از ابتدای پیدایش حیات به قدری مهم بوده که تمامی تمدن های اصلی در نزدیکی رودخانه ی سراسر جهان شکل گرفته است. رودخانه آب شیرین نقش مهمی در توسعه و آبادانی شهرهای بزرگ کشوری مانند هند داشته اند زیرا حمل و نقل از طریق آب نسبت به حمل و نقل زمینی آسانتر می‌باشد.

امروزه دانشمندان و پژوهشگران در عرصه صنعت آب و شرایط نگهداری و حفظ این ماده پر ارزش، در مورد زندگی انسان ها در سیاره مریخ تحقیق و صحبت می‌کنند زیرا مقدار کمی آب یخ زده و رطوبت بر روی آن یافته اند. دانشمندان هنوز در حال بررسی شرایط زندگی در سیاره ی مریخ هستند، اما نکته ی اصلی در دسترس بودن آب است، به دلیل در دسترس بودن آب ما می‌توانیم زندگی در آن محیط را تصور کنیم در غیر این صورت امکان زندگی اصلا وجود ندارد.

نتیجه : بنابراین میتوان گفت که ” آب زندگی است”

آب شیرین و تمیز برای تعادل اکولوژیکی زمین بسیار ضروری است. یعنی آب تبخیر شده از سطح دریاها به هوا رفته در آنجا با بخار هوای موجود در جو ترکیب گشته و سرد می‌شود و به ابر تبدیل می‌گردد و وقتی که از دریا به مناطق سردتر رفت به باران تبدیل می‌شود و این چرخه تکرار می‌گردد و این گونه رودخانه ها و آب های زیر زمینی را پر میکند.

مقاله دوم  – اهمیت صرفه جویی در مصرف آب

مقدمه : “صرفه جویی در مصرف آب برای نجات و دوام زندگی در زمین ” این یک اصلی اساسی است که به نیاز همه ی ما تبدیل گشته است.

همه ما میدانیم که وجود آب برای زندگی چقدر مهم است اما بدترین بخش موضوع این است که آب شیرین روز به روز در حال کاهش است و به دلیل کمبود آب بسیاری از بحران های طبیعی در جهان همانند خشکسالی، بیماری های گوناگون، آلودگی های زیست محیطی و گرم شدن کره زمین رخ می‌دهد. هنوز بخش عمده ای از جمعیت جهان درک درستی از اهمیت صرفه جویی در مصرف آب ندارند و اکثرا صرفه جویی در مصرف آب را جدی نمی‌گیرند.

  • اهمیت حفاظت از آب

چرخه طبیعت کاملاً به آب بستگی دارد و اگر تا زمانی که آب تبخیر نشود و در جو به ابر تبدیل نگردد، هیچ بارشی روی زمین رخ نخواهد داد، این موضوع باعث آسیب رسیدن به محصولات زراعی و در بدترین وضعیت ایجاد خشکسالی در نقاط مختلف زمین می‌شود.

هر موجود زنده، خواه انسان باشد، حیوان یا گیاه باشد، برای زنده ماندن به آب احتیاج دارد. آب نه تنها برای آشامیدن بلکه برای استفاده در مصارف مختلفی همچون شستشو، نظافت، ورزش، و آشپزی و کشاورزی و سایر مصارف صنعتی همچون نیرو گاه ها ضروری است.

در بسیاری از مناطق هندوستان آب به قدری کم است که آب در دسترس گاهی به صفر میرسد. حتی آب شیرین نیز در حال نابودی است. در آن مکان ها افراد باید در قبال حفظ و صرفه جویی و مدیریت آب بسیار مسئولیت پذیر باشند یا برای تهیه ی آب به صدها مایل دورتر بروند تا بتوانند مقداری آب برای مصارف روزانه ی خود تهیه کنند. وجود آب برای همه موجودات زنده آنقدر مهم است که اگر راه حلی برای حفظ آن پیدا نکنیم، بقای روی سیاره ی زمین در معرض خطر خواهد بود.

استفاده از آب برای شهرسازی:

مناطق شهری به طور کلی در کنار رودخانه دیده می‌شوند. هر صنعت برای تولید انواع محصولات خود به آب احتیاج دارد که از آن برای ساختن، فرآوری، شستشو، رقیق کردن، یا حمل و نقل یک محصول استفاده می‌کنند. یکی از مهمترین کاربردهای آب در نیروگاهها برای تولید برق است.

نتیجه : آب روی زمین یک منبع طبیعی است که دوباره با بازیافت شکل می گیرد. اما داشتن آب تازه و آب سالم برای آشامیدن نیاز اصلی ما برای زندگی سالم و ایمن خواهد بود. بدون تلاش و کوشش برای صرفه جویی در مصرف آب یک روز زندگی بر روی کره ی زمین مقدور نخواهد بود و رعایت اصول صرفه جویی جز انکارناپذیری از زندگی می‌باشد.

مقاله سوم- آگاهی اجتماعی:

مقدمه : آب ماده ای گرانبها روی زمین برای همه موجودات زنده است. هیچ کس حتی نمی‌تواند تصور داشته باشد که روزی بدون آب زندگی کند. گفتن آن دشوار است اما واقعیت این است که آب قابل شرب روز به روز در سیاره ی زمین درحال کاهش است، درحالی که 71٪ از زمین را آب پوشانده است. برای گسترش آگاهی عمومی در مورد “صرفه جویی در آب، ذخیره زندگی” برنامه ها و سمینارهای گوناگونی در سراسر کشورهای مختلف دنیا در حال برگزاری است.

مراحل آگاهی اجتماعی:

در زمان کنونی در همه جا، مردم در مورد کمبود منابع آب، کاهش سطح آب زیرزمینی، خشکسالی در بسیاری از نقاط جهان و… صحبت می‌کنند. قابل توجه است که بدانیم در کره ی زمین که حدود 71% آن با آب پوشیده شده، تنها 3.5% آب قابل شرب و استفاده وجود دارد و باقی مانده آب موجود در اقیانوسهاست که قابل استفاده نیستند. برای مقابله و حل هر مسئله ای، آگاهی اجتماعی برای همه ضروری است، اکنون تمام جهان برای حل مسئله جهانی کاهش آب متحد شده‌اند.

سازمان ملل متحد روز دوم مارس را به عنوان “روز جهانی آب” نامگذاری کرده است و به ارائه برنامه ها و راهکارهایی در مورد اهمیت آب شیرین و حمایت و نگهداری از منابع آب شیرین در سطح جهان می‌پردازد. دولت هند نیز با ایجاد آگاهی اجتماعی در بین مردم، اقدامات مختلفی برای تقویت، حفاظت و مدیریت کارآمد منابع آب انجام می‌دهد.

دولتهای ایالتی کشور هند چندین بخش برای ایجاد آگاهی بیشتر در مردم اقداماتی از قبیل تعیین وزیر اختصاصی و وزارت خانه اختصاصی برای آب بنام “وزارت آب آشامیدنی و فاضلاب” را انجام داده‌اند و برای ترمیم و تازه سازی “گانگا و سایر رودخانه ها” تلاش های بسیاری کرده‌اند.

سازمان مرکزی آبهای زیرزمینی نیز برای تنظیم و توسعه آبهای زیرزمینی و ذخیره‌سازی آبهای باران و … اقداماتی انجام داده است. رهبر روحانی هند از طریق یک کمپین به نام “Rally for Rivers ”  آگاهی لازم در بین مردم را ایجاد کرد و در این کارزار، وی با نظریه حفظ حداقل یک کیلومتر پوشش درختی در کنار رودخانه ها، ساده‌ترین راه‌حل را برای پاکسازی رودخانه های هند ارائه داد.

میتوان درختان جنگلی بیشماری را در زمینهای دولتی یا زراعی کاشت و این امر باعث می‌شود رودخانه‌های ما در طول سال توسط خاک مرطوب تغذیه شوند و در نتیجه باعث کاهش خطر سیل، خشکسالی و از بین رفتن خاک می‌شود که نهایتا منجر به افزایش درآمد کشاورزان می‌گردد.

نتیجه: همه ما باید اهمیت آب در زندگی و مشکلاتی که در کمبود آب با آن روبرو هستیم درک کنیم. دولت و سازمان های مردم نهاد در مورد اهمیت آب و نحوه صرفه جویی در مصرف آب در زندگی روزمره، اطلاع رسانی کنند. آب با ارزش است و نباید آن را هدر دهیم.

مقاله چهارم :

مقدمه: بدون شک بزرگترین مشکل گرم شدن کره زمین، از بین رفتن حجم زیاد آب در زمین است که عمدتا به دلیل سوء استفاده از آبها در سراسر کره زمین ایجاد می‌شود. امروزه، بسیار ضروری است که فرمول “صرفه جویی در مصرف، آب را نجات دهد. آب خالص منبع اصلی تمام ضروریات بشر و سایر موجودات است، برای هر موجود زنده حیاتی می‌باشد.

راه حل های مصرف درست آب چیست؟

استفاده بهتر و درست از آب، اصلی‌ترین نیاز ما برای جلوگیری از ایجاد خشکسالی در کره زمین می‌باشد. در این مقاله، ما به چگونگی صرفه جویی در مصرف آب و از همه مهمتر صرفه جویی در زندگی روی زمین خواهیم پرداخت. اگر به طور جدی به آن فکر کنیم متوجه می‌شویم که اصلاً دشوار نیست و ابتدا باید از زندگی روزمره خود شروع کنیم.

فکر کردن به آینده نسل جدید ما انسانها، برای درک فرمول “صرفه جویی در مصرف آب، صرفه جویی در زمین” بسیار مهم است. و ما می‌توانیم در هر ثانیه از زندگی خود نسل های آینده را نجات دهیم. یک قدم کوچک میتواند صدها گالن به ذخیره آب اضافه کند. در اینجا نکاتی در مورد صرفه جویی در آب وجود دارد که باید در زندگی روزمره خود به آنها توجه کنیم.

  • اقدامات کوچکی در هنگام فعالیت های روزانه همچون بستن شیر آب در هنگام مسواک زدن، شستن دست ها و اصلاح صورت میتواند مقدار بسیار زیادی حدود 160 گالن آب در ماه ذخیره کند.
  • استفاده از ظرف آب به جای دوش گرفتن باعث صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد.
  • آب دادن به گیاهان در زمان صبح و عصر به جای بعد از ظهر، همیشه بهترین راه حل برای صرفه جویی در مصرف آب در کشاورزی می‌باشد اگرچه کاشت درختان در فصل بهار نیز راه حل خوبی برای صرفه جویی است.
  • ضروری است که بدون تاخیر تمام نشت های موجود در لوله های آب خانه را تعمیر کنید تا از هدر رفت آب جلوگیری شود. اینکار در بلند مدت باعث صرفه جویی در آب می‌شود.
  • هنگام شستشوی ماشین به جای شیلنگ آب، از سطل استفاده کنید تا در مصرف آب صرفه جویی شود. شستن ماشین با شیلنگ همیشه گزینه بدی در صرفه جویی در مصرف آب است.
  • استفاده از ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی بعد از پر شدن کامل آنها به صرفه جویی در مصرف آب کمک میکند.

صرفه جویی در مصرف آب چیزی است که آینده ما را تضمین میکند. همه ما میدانیم که روز به روز سطح آب زمین رو به کاهش است و به همین دلیل طبیعت ما به شدت در رنج  و عذاب است. بهتر است نحوه صرفه جویی در مصرف آب و حفظ خلوص آن، برای زندگی  و نسل آینده خود را یاد بگیریم و بکار ببریم.

نتیجه : پس از مشاهده وضعیت فعلی آب موجود در کره زمین، لازم است که هر قطره آب را ذخیره کنیم. همانطور که می دانیم 71 درصد مساحت زمین پوشیده از آب است اما واقعیت این است که تنها 3.5 درصد از آن  برای موجودات زنده قابل برداشت و استفاده است. بنابراین نیاز اصلی ما برای درک اهمیت آب به خاطر نسل آینده است که با حفظ چرخه منابع طبیعی آب به ویژه آب جاری قابل اجراست. بنابراین صرفه جویی در مصرف آب اصلی بسیار مهم در ذخیره آب می‌باشد.

مقاله پنجم- صرفه جویی در مصرف آب و نجات دنیا :

مقدمه : یکی از منابع اصلی طبیعی روی زمین آب است که برای همه موجودات زنده مانند انسان، حیوانات، گیاهان و غیره مهمترین ماده روی زمین است. حتی نمی‌توانیم تصور کنیم که بدون آب زنده بمانیم. آب برای رفع تمامی نیازهای روزمره ما لازم است. ما برای هر چیز مانند نوشیدن، پخت و پز مواد غذایی، حمام کردن، تمیز کردن و … به آب احتیاج داریم. آب برای مصارف کشاورزی، شرکت های تولیدی، انواع مختلف صنایع شیمیایی، نیروگاه ها و بسیاری دیگر از صنایع مورد نیاز است و اما متأسفانه کمبود آب زمین امروزه به یک مشکل بزرگ برای کل جهان تبدیل شده است.

صرفه جویی در مصرف آب و نجات جهان:

آب نیاز اصلی زندگی در زمین است. همه موجودات زنده برای زندگی و سالم بودن به آب احتیاج دارند. با افزایش روزبه روز جمعیت جهان، مصرف آب نیز در حال افزایش است و به دلیل شهرنشینی تعداد درختان به طور مرتب در حال کاهش است که این امر منجر به ایجاد آلودگی، خشکسالی در مناطق مختلف، آسیب دیدن محصولات و در بدترین حالت گرم شدن کره زمین می‌شود. بنابراین زمان آن فرا رسیده است که همه عادات خود را به سمت صرفه جویی در مصرف آب سوق دهند و به ذخیره ی زندگی برای نسلهای آینده و حفظ جهان کمک کنند.

کمبود آب در جهان:

همیشه در مناطق مختلف جهان خبرهایی از کمبود آب می‌شنیدیم و اما در اینجا تعریف می‌کنیم که کمبود آب چیست؟

این کمبود یا فقدان عظیم منابع آب شیرین و تمیز در سراسر جهان است. براساس داده ها، یک سوم جمعیت جهانی در حدود 2 میلیارد نفر در مدت 1 ماه در یک سال در شرایط کمبود آب زندگی می‌کنند، همچنین میتوان گفت که نیم میلیارد نفر در کل جهان برای کل سال با بحران آب روبرو هستند. اکنون اعلام شده است که کیپ تاون ، شهری در آفریقای جنوبی قرار است  نخستین شهر بزرگی ایست که به زودی از آب خارج می‌شود ( یعنی منابع آب شیرین در حال اتمام هستند).

آب ها حدود 71 درصد فضای روی زمین را پوشش می‌دهند، با این وجود کمبود آب زیادی در جهان وجود دارد. اقیانوس ها حاوی 5/96 درصد آب می‌باشند که این آب، آب شور است. که برای انسان ها قابل استفاده نیست، فقط 3/5 درصد آب قابل مصرف وجود دارد که به صورت آب زیرزمینی ، یخچال ، رودخانه ها و دریاچه ها و غیره موجود است.

این منابع طبیعی از آب به دلیل افزایش مصرف ، خیلی سریع کاهش می‌یابد زیرا افزایش جمعیت باعث افزایش هدر رفت آب، صنعتی شدن سریع و افزایش شهرنشینی می‌شود که تمامی این دلایل باعث افزایش مصرف آب و کاهش ذخیره ی آب می‌گردد.

برخی از مناطق هند و سایر کشورها که با کمبود شدید آب روبرو هستند و متأسفانه دولت مجبور است از طریق تانکر و از طرق مختلف برای آنها آب فراهم کند. در هند میزان دسترسی آب به ازاء هر نفر بین بازه زمانی 1951 تا 2011 به میزان 70٪ کاهش یافته است و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 این میزان آب درد دسترس به 22٪ کاهش یابد.

روز جهانی آب:

سازمان ملل متحد دوم مارس را به عنوان “روز جهانی آب” برای آگاهی مردم از ارزش آب و تاثیرات مخرب ناشی از فقدان آن بر روی کره ی زمین نامگذاری کرده است. در سال 2018 موضوع روز جهانی آب “طبیعت برای آب ” می‌باشد که به معنی کشف  راه‌حل های مبتنی بر طبیعت برای چالش های آب در قرن 21 است.

نتیجه: آب منبع طبیعی و ارزشمندی برای ماست که همه افراد برای زنده ماندن نیازمند آنند. اگر بگوییم ” آب زندگی است ” ، در این صورت هیچ مشکلی وجود ندارد. بنابراین بر روی صرفه جویی در مصرف آب و صرفه جویی در دنیا تمرکز می‌کنیم. آب آشامیدنی به معنای آب در نظر گرفته شده برای مصرف انسان است که به اندازه کافی ایمن باشد و باید برای چشم اندازهای آینده ما ذخیره شود. برای محافظت از اکوسیستم طبیعی خود در برابر صدمات بیشتر و فرار از گرم شدن کره زمین که همه در اثر کمبود آب اتفاق می‌افتد، به حفظ آب و ارتقای کیفیت آن نیازمندیم.

مقاله ششم- صرفه جویی در مصرف آب:

مقدمه : همانطور که همه ما میدانیم بعد از هوا ، آب یکی از مهمترین منابع برای وجود حیات در این سیاره است. وجود آب برای بقا آنقدر مهم است که حتی نمی‌توان زندگی را بدون آب تصور کرد. همه ما میدانیم که حدود 71٪ از سطح زمین توسط آب پوشانده شده است که اساساً به صورت اقیانوس ها ، دریاها ، رودخانه ها ، یخچال های طبیعی و غیره می‌باشندکه از این مقدار فقط 1٪ از آب تمیز است. و برای مصرف انسان مناسب است.

آب نه تنها برای بقاء نژاد بشر بلکه برای سایر گونه‌های موجود در زمین نیز ضروری است. از نظر بیولوژیکی آب دارای خواص بسیاری است که به ترکیبات آلی اجازه واکنش می‌دهد و اجازه می‌دهد تا تکثیر شوند. تمام اشکال شناخته شده زندگی بسیار به آب وابسته هستند. با مشاهده ی مقدار کم آب سالم موجود بر روی کره زمین و وابستگی زیاد گونه‌ها به آب برای ما بسیار مهم است که آب را برای نجات زندگی حفظ کنیم..

آب زندگی است:

صرفه جویی در مصرف آب باید از همین امروز شروع شود.

آب جزء اساسی زندگی ماست و بقاء ما به طور عمده وابسته به آن است. تصور زندگی بدون آب امکان پذیر نیست و اگر می‌خواهیم زندگی را نجات دهیم شکی نیست که ما باید آن را از ذخیره آب شروع کنیم. به غیر از مصرف، آب همچنین بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره ماست، از حمام کردن، پخت و پز، شستشو، باغبانی گرفته تا کشاورزی و مصارف صنعتی، آب نقش مهمی در کارهای روزمره ما دارد.

حیوانات و پوشش گیاهی روی زمین نیز وابسته به آب هستند و اگر کمبود آب وجود داشته باشد، رشد و نمو آنها بشدت تحت تأثیر قرار میگیرد و بر تعادل اکوسیستم و شکستن زنجیره غذایی تأثیر می‌گذارد. از این رو بسیار مهم است که یک منبع آب برای بقاء همه گونه های روی زمین وجود داشته باشد.

نیاز به ذخیره آب:

بسیاری از مناطق در سراسر جهان به دلیل کمبود بارش باران و یا کاهش آب زیرزمینی با کمبود شدید آب روبرو هستند. در بعضی از مناطق آب زیرزمینی آلوده شده است و یا قبلا مورد استفاده قرار گرفته و به علت کمبود بارش ها جایگزین نشده است. این عوامل منجر به ایجاد شرایط خشکسالی در آن مناطق می‌شود که در نهایت منجر به کمبود آب می‌شود.

صنعتی شدن شهرها و افزایش زندگی شهرنشینی نیز به مشکلاتی که از طریق آن آبهای زیرزمینی برای برآورده کردن نیازهای مردم کار میرود افزوده است. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، از هر 9 نفر 1 نفر و حدود 844 میلیون نفر هنوز به آب سالم دسترسی ندارند. با دیدن آمار و وضعیت فعلی، بحران آب در آینده اجتناب‌ناپذیر به نظر میرسد و خواستار برنامه عملیاتی فوری برای حفاظت از آب است تا بتوانیم این منبع گرانبها را برای نسل های آینده حفظ کنیم.

ابتکار ذخیره و صرفه جویی در آب:

“صرفه جویی در مصرف آب” ابتکاری است که با گسترش آگاهی در بین مردم با توجه به اهمیت آب و حفظ آن برای آیندگان به ذخیره آب کمک بسیاری میکند. کمپین صرفه جویی در مصرف آب باعث می‌شود مردم درک کنند که منابع آب خالص و شیرین بسیار محدود است و اگر بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد، احتمال این وجود دارد که در آینده‌ای نزدیک نتوانند خواسته های بلند مدت مردم در مورد آب را برآورده کند.

اگرچه 71 درصد زمین پوشیده شده از آب است اما این آب برای مصرف مستقیم مناسب نیست. بنابراین از آب شیرینی که روی کره زمین قرار دارد باید بدون قطره ای هدر رفت و به صورت مسئولانه استفاده شود. این وظیفه تک تک شهروندان جهان است که بتوانند آب را برای مصرف آیندگان ذخیره کنند، زیرا جمعیت جهان روز به روز در حال افزایش است اما منابع آب سالم همان است.

اگر می‌خواهیم آب کافی برای تأمین آب در آینده فراهم شود، باید از امروز صرفه جویی در مصرف آب را شروع کنیم و عادات صرفه جویی در مصرف آب را در برنامه روزمره خود قرار دهیم، فقط در این صورت ما قادر به صرفه جویی در مصرف آب و تأمین آب برای مناطقی که از آب شیرین و پاک محروم هستند خواهیم بود.

نجات آب نجات زندگی است:

همانطور که همه ما میدانیم آب زندگی است و زندگی همه موجودات کاملاً به آن وابسته است، اما هنوز هم در حدود 21٪ از بیماریهای واگیردار در هندوستان به دلیل مصرف آب ناسالم ایجاد می‌شود که به دلیل کمبود آب آشامیدنی سالم، این وضعیت به وجود آمده است. حدود 163 میلیون نفر در هند هنوز به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند و این موضوع به منزله دعوت علنی از برخی بیماریها است که ممکن است کشنده باشند.

با توجه به افزایش جمعیت و تقاضای زیاد آب سالم باید صرفه جویی در مصرف آب را از همین امروز شروع کنیم. اگر هر شهروند هندی حداقل در هر روز یک لیتر آب صرفه جویی کند، قطعاً میتواند تفاوت زیادی در وضعیت آب آشامیدنی ایجاد کند. اگر شما یک لیتر آب سالم را ذخیره کنید، این میزان آب ذخیره شده توسط شما میتواند به کودکی که به آب سالم دسترسی ندارد، زندگی دهد.

از آب تمیز ، تصفیه شده و ذخیره شده توسط شما میتوان در مناطقی استفاده کرد که از نعمت وجود آب سالم محرومند، قدم کوچک شما در صرفه جویی در مصرف آب ، میتواند تفاوت زیادی در زندگی بسیاری از افراد ایجاد کند.

نحوه صرفه جویی در مصرف آب:

آب معادل زندگی است و اگر خواهان بقاء نسل بشر هستیم باید عادت صرفه جویی در مصرف آب را در برنامه روزمره زندگی خود لحاظ کنیم. در زیر چند روش وجود دارد که به شما در صرفه جویی در مصرف آب و استفاده از آن به روش بهتر کمک می کند:

  • برای صرفه جویی در مصرف آب در هنگام مسواک زدن و تراشیدن صورت که از آب استفاده نمی‌کنید شیر آب را ببندید.
  • یک توالت کم فشار نصب کنید که از آب کمتری استفاده کند.
  • از حمام های با دوش کوچکتر استفاده کنید. اینکار بسیار به صرفه جویی در آب کمک میکند.
  • به جای آبیاری سیلابی در کشاورزی از آبیاری قطره ای استفاده کنید.
  • عصر و شب باغ خود را آبیاری کنید و از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. صرفه جویی در کشاورزی به ذخیره ی آب کمک بسیاری میکند.
  • سیستم برداشت آب باران را در ساختمان و محلات خود نصب کنید.

نتیجه: آب پایه و اساس زندگی است، اگر فقط چند روز ظرفی از آب را در جایی بگذارید قطعاً چیزی از آن رشد خواهد کرد. این نشان می‌دهد که چگونه آب از تمام اشکال زندگی روی زمین پشتیبانی میکند. انسان ها، حیوانات یا گیاهان و درختان یا هرگونه موجود زنده دیگر، بقای آنها کاملاً به آب وابسته است.

اگر آنها از آب محروم باشند، زنده ماندن گونه‌ها حتی برای مدت زمان کوتاهی دشوار می‌شود. به عنوان باهوشترین گونه روی زمین مسئولیت اصلی ما این است که این منبع ارزشمند را ذخیره سازیم تا همه مخلوقات روی زمین با آن شکوفا شوند و تعادل در اکوسیستم برقرار گردد.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *