رهاسازی زباله و آلوده کردن محیط زیست

سوزاندن و معدوم سازی غیراصولی زباله ها

سوزاندن و معدوم سازی غیراصولی زباله ها


سوزاندن زباله ها و معدوم سازی مواد دارویی و بهداشتی غیراستاندارد (یا مواد غیربهداشتی) میتواند آسیب های زیادی به محیط زیست و جانداران پیرامون آن وارد کند، نبود مدیریت صحیح در دفع اصولی پسماندهای شیمیایی، دارویی و پزشکی و کنترل نکردن مستمر آن توسط نهادهای ذیربط در برخی از کشورهای توسعه نیافته و جهان سوم باعث آلوده‌شدن خاک و آب شده و آلودگی های ناشی از سوختن مواد بیوشیمیایی توسط باد به روستاها و شهرهای نزدیک محل دفع زباله‌ها سلامت ساکنین آن مناطق را به مخاطره درآورده است.

زباله و محیط زیست
انباشت زباله در محیط زیست

گازهای سمی حاصل از دود زباله ها:

  1. کربن دی‌اکسید
  2. کربن منوکسید
  3. کلر
  4. سولفید هیدروژن
  5. آمونیاک

سوزاندن زباله ها در طبیعت یا محیط زیست و یا حتی خارج از شهرها به دلیل صدمات زیادی که به سلامت انسان و محیط پیرامونش وارد می‌آورد سالهاست که در اکثر جوامع مدرن امروزی منسوخ شده است. در کشورهای پیشرفته بیش از 50 سال است که سوزاندن زباله ممنوع بوده و جرم محسوب می‌شود. چراکه حتی خاکستر حاصل از سوزاندن زباله باعث آلودگی خاک، آب و هوا می‌گردد.

سوزاندن پلاستیک و زباله باعث قتل‌عام آدمها و حیوانات شده و بستر خاک را از بین خواهد برد. آبهای زیرزمینی به واسطه آلوده شدن خاک نیز می‌توانند تحت تاثیر منفی این جریان قرار بگیرند. گاز دی‌اکسید حاصل از سوزاندن انواع زباله، از کشنده‌ترین نوع گازهای سمی محسوب شده و باعث ایجاد مقدمات سرطان در انسانها می‌شود. پس با سوزاندن زباله و یا تولید رو به افزایش دستگاه های زباله‌سوز قطعا آلایندگیهای زیادی وارد جو شده و موجبات مشکلات ریوی و … را در ما انسانها ایجاد میکند.

آتش زدن غیراصولی زباله در طبیعت
آتش زدن غیراصولی زباله در طبیعت

روشهای دفع صحیح زباله‌ها:

  • دفع اصولی زباله ها پس از بی‌خطرسازی در دستگاه های بی‌خطرساز یا اتوکلاو برای زباله های جامد عفونی بیمارستانی.
  • تبدیل زباله به مواد سوختی (مانند گازوئیل و …).

سوزاندن یا دفع غیراصولی زباله در مناطقی که سطح آبهای زیرزمینی آن ناحیه پایین است باعث نفوذ مواد شیمیایی خطرناک به آبهای زیرسطحی شده و علاوه بر اینکه تهدیدی برای سایر جانداران دارد، باعث به خطر افتادن سلامت کلی انسان و آلوده‌شدن چاه ها می‌شود.

آلودگی محیط زیست یکی از جدی ترین مشکلات و چالش های جهانی است که جامعه بشریت با آن مواجه شده و تاثیرات مخربی بر روی اکوسیستم و تنوع زیستی در طبیعت داشته است. این مسئله را نمی‌توان از طریق ابزارهای معمولی و استراتژی های سنتی حل کرد، زیرا نیاز به درک عمیق از مشکلات بیوتکنولوژی دارد که این مهم فقط با بررسی و تحقیق بیشتر حاصل می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *